מי הזיז את הגבינה שלי?

לכל אדם נתונה יכולת בחירה בכל שלב ושלב בחייו, ובמיוחד כשפוגש במחלה כרונית כמו סוכרת, יש בכוחו לשנות את דרך התנהלותו.
כמו כן, יש לו יכולת לשנות את מציאות חייו על ידי שינוי תפיסתו את המציאות.
כדי להתמודד עם מחלת הסוכרת יש לעבור תהליך של איזון !
רגשי, תזונתי ותנועתי !
בפני האדם עומדת תמיד האפשרות של שינוי תפיסתו ושינוי דפוסי פעולתו וכל הנגזר מהם ועל ידי כך להגיע לתוצאות שונות.
ישנם מקרים בהם האדם יכול להוביל את התהליך מתוך עצמו, אך ישנם מקרים בהם העובדה שהוא גם נושא השינוי וגם מוביל השינוי גורמת לו לקושי בהתמקדות ואז מתעורר צורך באדם חיצוני מן הצד, שיוביל את התהליך בצורה מקצועית, על אחת כמה וכמה כשמדובר במחלת הסוכרת כשרובה ככולה בעלת אופי של ניהול עצמי ומצריכה שינוי בהרגלי תזונה, התנהלות נכונה, מחויבות, אחריות וכו'.
כאם לילד סוכרתי מאוזן, הבנתי שידע לבדו לא מוביל לשינוי.
תמיכה וידע נרכש באופן בלתי אמצעי עוזרים מאד לאיזון.

הנני בעלת חברה לאימון ומודעות אישית, בעלת תואר שלישי במדעי הבריאות P.hd, מטפלת, מדריכת סדנאות לאורח חיים בריא ומנחת קבוצות בקופת חולים.
חולים שבהגדרה הוגדרו כטרום סוכרתיים הפכו לבריאים, T2 וכבדי משקל ירדו במשקל והגיעו ליעדם. כל זאת מתוך שיטה שפותחה על ידי ומתוכה בניתי תכנית.

התכנית מועברת ב"מכון לניהול סוכרת" – ראשון מסוגו בארץ !

המכון נפתח מתוך צורך שלי כאם לעזור הן לאימהות לילדים סוכרתיים והן לבוגרים סוכרתיים להתאזן ולא מהפן הרפואי דווקא, אלא מהפן הניהולי, כי זאת מחלה של ניהול עצמי.

זוהי תכנית שביישומה היא מובילה את האדם לאיזון ע"י התנהלות נכונה, בעקבות השאלה – איך נאזן את הסוכרת אם לא נדע לנהל אותה ?!

לגישתי, מקור המחלות איננו חומרי אלא תוצר סופי של כוחות שפעלו בעומק נפשנו ולא היו מאוזנים !
היות והמחלה היא בעיקר תוצאה של קונפליקט בין הרוח לנפש ניתן למגר אותה (T2) או לפחות לאזנה ע"י מאמץ רוחני ונפשי וסילוק הגורמים הבסיסיים שהם הסיבה העיקרית להופעתה.
התופעה שאנו מזהים כמחלה היא תוצאה סופית שנוצרה בגוף, ואם המטופל מבטל את הכוחות השליליים שגרמו לה להופיע – בריאותו משתפרת כבר מהרגע הראשון. בריאות הוא מצב שבו מתנהלים באופן נכון, מושכל ומאוזן.

התכנית מדברת על איזון גוף נפש, רכישת כלים, מיומנויות וחוקים נפשיים.
חיזוק הערכה העצמית בה גלומים יכולותינו,כושר התמדה ונחישות, ומטפלת במנגנונים רדומים הניתנים לשינוי,במיוחד כש"מזיזים את הגבינה שלי" בעל כורחי וללא בחירתי.

ניהול רגשות שליליים, כעסים, סטרס ומתח עוזרים מאד לאיזון בשילוב מודעות התזונה ומודעות התנועה.
ההתמודדות עם הקושי של הסוכרתי היא הקושי להגיע לאיזון כדי למנוע סיבוכי מחלה בעתיד.
כדי לאזן את הסוכרת צריך ללמוד לנהל אותה ! חד משמעית !
תכנית האיזון הנה יצירת טרנספורמציה על ידי חשיפת תבניות חשיבה בסיסיות של הסוכרתי והחלפת תבניות חשיבה ישנות בתבניות חשיבה מקדמות.
אצל מרבית האנשים קיימת נטייה אינטואיטיבית לסבור שמצליחנות הנה תכונה אישיותית ולכן לא ניתנת להשפעה. כשסוכרת פוגשת אותך בפעם הראשונה אתה מרגיש חסר אונים ונטול יכולת שליטה בה עד לרגע שאתה מבין שאפשר גם אחרת וכן בהחלט ניתן לאזנה במקסימום גם אם מדובר בT1.
לבני קוראים דור. כיום בן 24, קיבל סוכרת נעורים במהלך שירותו הצבאי. עד שלא למד לנהל את הסוכרת לא התאזן. כיום, מאוזן באופן אופטימלי A1C) 6.5) בזכות התנהלות נכונה וטיפול נכון.
הוא בעיניי מצליחן. הצליח לאזן את עצמו מתוך ניהול נכון את המחלה בשילוב טיפול נכון והיצמדות אליו.
אם נתעלה במצבי לחץ,נאמין בעצמינו, נפעל בהתמדה ונחישות נסתגל לתנאים קיימים וניקח אחריות האיזון לא יתאחר להגיע.
רובנו חיים רוב הזמן בתוך אזורי הנוחות שלנו. נוח לנו למשל לאכול בצורה לא מאוזנת עתירת קלוריות ודלת איכות לכן יש לעבור לתפיסת עולם אחרת ושונה ממה שהכרתם מ"לאכול הכל" ל"לאכול בריא" ןלחלק את המזון לשתי קבוצות.ישנם דברים שאוכלים וישנם דברים שלא אוכלים.
יש לאמץ הרגלי הליכה 3-4 פעמים בשבוע.לא צריך יותר.
יש להתרגל לסדר יום מסודר ומתוכנן מראש ולהיות מודעים לכמויות.
אמות המידה של כמויות המזון נמצאות בכף יד,כך שהן תמיד איתנו עד שההרגל יוטמע.
אמירות מסוג: "אין לי מזל", "זה הגורל שלי", הן אמירות מקבעות. לא מקדמות. ומעידות על אזורי נוחות.
כדי לפרוץ את אזורי הנוחות אין צורך במהפכות גדולות או בשינוי קיצוני של כל הרגלי החיים. ניתן, רצוי ומומלץ לעשות זאת בצעדים קטנים, לא מאיימים, כאלו שמצד אחד ניתן להטמיע בתוך ההרגלים החדשים ומצד שני שוברים את אזורי הנוחות ולוקחים את אלו שמעיזים לשנות – לדרך חדשה. טובה יותר. מאוזנת יותר.
לפניכם כמה כללים בסיסיים שיעזרו לכם לפרוץ את אזורי הנוחות שלכם ויגרמו לכם להרגיש מסופקים יותר, שמחים יותר ומאוזנים יותר.
ראשית,אל תקפצו גבוה ורחוק מידי.
בחרו לכם יעד קטן עד לבדיקה הבאה של ההמוגלובין המסוכרר שלכם ועימדו בו , ואם לא הצלחתם המשיכו בנחישות והתנהלו נכון.
החליטו כיצד אתם שוברים את אזור הנוחות, כיצד אתם משנים משהו בהתנהלות הלקויה.
בצעו את ההחלטה, אמצו לעצמכם הרגל חדש ואל תמהרו להוסיף עוד אחד עד שתהיו בטוחים שנפטרתם מההרגל הישן, השלילי, והטמעתם את ההרגל החדש.
היצמדו לכללים המצויינים לעיל,והאיזון לא ייאחר לבוא.. כי למעשים מדוייקים יש תוצאות מדוייקות רק צריך לעשות.
מסקנה – לפעמים טוב ש"מזיזים את הגבינה שלי" רק כך אני מגלה יכולות הטמונות בי שלא ידעתי על קיומן טרם התגלתה הסוכרת וזה מזניק אותי קדימה ואף משפיע על כל תחומי החיים שלי.
זכרו, אפשר גם אחרת – וניתן להגיע למדדים בסוכרת שלא חלמתם עליהם, זה יותר פשוט ממה שזה נשמע.